Skip to content

Kiinnostaako treidaus? Sijoitus Invest -tapahtumassa nähtiin Suomen ensimmäinen live-treidauskilpailu!

Maailmalla suositut live-treidauskilpailut rantautuivat Suomeen Sijoitus Invest -tapahtumassa! Pääsimme seuraamaan, kuinka ammattitreidaajat lukivat markkinoita ja tunnistivat osto- ja myyntipaikkoja. Treidaajat jakoivat tapahtumassa omia treidausstrategioitaan ja vinkkejä kaupankäyntiin.

Treidauskilpailussa tehtiin kauppaa oikealla rahalla 7,5 tunnin ajan. Lavalla olivat mukana kokenut pörssi- ja vedonlyöntikonkari Jorma Vuoksenmaa, amerikkalaista hedge fundia konsultoiva teknisen analyysin ammattilainen Sami Listola, nuori tulokas, 21-vuotias treidaaja Joonas Tapio ja pitkän salkun rakentamisen ja osakeswingien taituri Heikki Koivu. Tutustu tarkemmin kilpailijoihin täällä

Kilpailun tulokset

Sami Listola

Tuotto: +225 €

Joonas Tapio

Tuotto: +105 €

Heikki Koivu

Tuotto: +55 €

Jorma Vuoksenmaa

Tuotto: -59 €

Tutustu kilpailijoihin

Joonas Tapio

Joonas on 21-vuotias kauppatieteiden opiskelija Oulun yliopistosta. Hänellä on kokemusta treidaamisesta kolmen vuoden ajalta nopeasyklisestä päiväkaupasta. Joonas käy kauppaa pääsääntöisesti indekseillä ja raaka-aineilla hyödyntäen Unlimited turbo -warrantteja.

Katso Joonaksen haastattelu Nordnet Traders’ Club -videosarjassa

Jorma Vuoksenmaa

Jorma on tutkinut ihmisten päätöksentekoa urheiluvedonlyönnissä ja pörssissä 35 vuoden ajan. Hän on löytänyt lainalaisuuksia, joiden avulla voi saavuttaa edun markkinoihin nähden. Varovaisuus ja riskienhallinta ovat Jormalle kaiken pohja. Tutkimustulosten ja elämänkokemuksen perusteella hän uskoo, että suuret ihmisjoukot eivät tee osakekauppaa optimaalisesti, vaan inhimillinen käyttäytyminen aiheuttaa hyödynnettävissä olevia virheitä.

Tarkemman kuvan Jorman sijoittajafilosofiasta saa Nordnetin #rahapodin jaksosta 167

Sami Listola

Sami on toiminut pitkään markkina-analyytikkona ja on tällä hetkellä neuvonantajana (Senior Analytics Advisor) amerikkalaiselle hedge fundille. Sami lähestyy markkinoita teknisen analyysin näkökulmasta. Hän on kirjoittanut aiemmin teknisen analyysin katsauksia FIM-pankissa.

Heikki Koivu

Heikki on ollut pitkään perinteisissä korporaatiorooleissa Euroopassa ja Aasiassa ja harrastanut siijoittamista siinä sivussa. Pitkän salkun rakentamisen ja osakeswingien lisäksi kuvioon tuli aktiivinen treidaaminen Suomeen palaamisen jälkeen, pääinstrumentteina DAX, S&P 500 ja erityisesti WTI-öljy – tällä hetkellä hän pohtii miten hopeaa voisi treidata. Heikki keskittyy vahvasti automatisoituun treidaukseen ja algoritmien kehittämiseen. Heikin oma aika menee useamman eri yrityksen kanssa, eli putken ääressä ei voi istua koko ajan ja kokemus on myös osoittanut, että algoritmit tekevät parempaa tulosta väsymättä kuin mitä omin käsin saa aikaiseksi.